Braadworsten wellen en in boter bakken volgens aanwijzing op verpakking. Witlof in de lengte in dunne reepjes snijden. In grote kom azijn met olie, mosterd en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen en komijnzaad erdoor roeren. Witlof met dressing omscheppen. Braadworsten in de lengte doormidden snijden en in hete grillpan aan beide kanten even roosteren, zodat ze een mooi bruin grillpatroon krijgen. Stokbroden halveren, opensnijden en op vier borden leggen. Witlofsla over stokbrood verdelen en braadworsten erop leggen. Piccalilly naar smaak erop scheppen.
- algemeenVervang de witlof door spitskool of gekookte wijnzuurkool met spekjes (goed uitgelekt).
Stokbrood met braadworst en witlofsla
hoofdgerecht
4 personen
645 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Braadworsten wellen en in boter bakken volgens aanwijzing op verpakking. Witlof in de lengte in dunne reepjes snijden. In grote kom azijn met olie, mosterd en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen en komijnzaad erdoor roeren. Witlof met dressing omscheppen. Braadworsten in de lengte doormidden snijden en in hete grillpan aan beide kanten even roosteren, zodat ze een mooi bruin grillpatroon krijgen. Stokbroden halveren, opensnijden en op vier borden leggen. Witlofsla over stokbrood verdelen en braadworsten erop leggen. Piccalilly naar smaak erop scheppen.
algemeen:Vervang de witlof door spitskool of gekookte wijnzuurkool met spekjes (goed uitgelekt).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
4 braadworsten
25 g boter
4 struikjes witlof
2 eetlepels witte wijnazijn
3 eetlepels olijfolie
2 theelepels mosterd
½ eetlepel gemalen komijn
2 kleine stokbroden
150 g piccalilly
Dit heb je nodig
grillpan