Maak de venkelknollen schoon, snijd de onderkant en de stengels eraf en halveer de knollen. Snijd de helften in dikke halve ringen. Snijd de ui in dunne partjes. Verwarm de olie in een wok en roerbak de venkel en ui 3-4 minuten.
Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn. Schenk de wijn erbij en voeg de rozemarijn toe. Draai het vuur iets lager en laat de venkel in nog 3-4 minuten sudderen, tot de wijn is verdampt en de venkel zacht en gaar is. Breng het venkel-uimengsel pittig op smaak met zout en peper. Lekker bij karbonade of rollade.
Venkel met rode ui uit de wok
De frisse anijssmaak van de venkel combineert perfect met de wijn en kruiden.
- bereidingstipStrooi de rest van de rozemarijn bijvoorbeeld over stukjes ongeschilde aardappel, schep ze om met wat olijfolie en grof zeezout en rooster ze gaar in de oven.
Venkel met rode ui uit de wok
De frisse anijssmaak van de venkel combineert perfect met de wijn en kruiden.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_004121_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
90 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Maak de venkelknollen schoon, snijd de onderkant en de stengels eraf en halveer de knollen. Snijd de helften in dikke halve ringen. Snijd de ui in dunne partjes. Verwarm de olie in een wok en roerbak de venkel en ui 3-4 minuten.
Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn. Schenk de wijn erbij en voeg de rozemarijn toe. Draai het vuur iets lager en laat de venkel in nog 3-4 minuten sudderen, tot de wijn is verdampt en de venkel zacht en gaar is. Breng het venkel-uimengsel pittig op smaak met zout en peper. Lekker bij karbonade of rollade.
bereidingstip:Strooi de rest van de rozemarijn bijvoorbeeld over stukjes ongeschilde aardappel, schep ze om met wat olijfolie en grof zeezout en rooster ze gaar in de oven.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 venkelknollen
1 rode ui
3 el traditionele olijfolie
2 takjes takjes rozemarijn
100 ml witte wijn