Verhit 3 eetlepels olie in een wok en fruit de ui met de currypasta tot deze gaat geuren. Schep de blokjes kip erdoor en bak ze op hoog vuur bruin. Voeg na 5 minuten 200 ml water toe en stoof de kip op matig vuur in 10 minuten gaar, schep de blokjes regelmatig om. Kook de noedels gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Breek de bladeren paksoi van de stronk en snijd ze in grove stukken. Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan en roerbak de paksoi op hoog vuur in 5-7 minuten beetgaar. Serveer de noedels in vier diepe borden met daarop de kipcurry en de paksoi ernaast. Lekker met een flinke schep volle yoghurt.
- algemeenVegetariërs kunnen in plaats van kip tofu of vegetarische roerbakblokjes gebruiken.
- algemeenprijs per persoon 2.20 (in maart 2006)
Kipcurry met paksoi
hoofdgerecht
4 personen
640 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit 3 eetlepels olie in een wok en fruit de ui met de currypasta tot deze gaat geuren. Schep de blokjes kip erdoor en bak ze op hoog vuur bruin. Voeg na 5 minuten 200 ml water toe en stoof de kip op matig vuur in 10 minuten gaar, schep de blokjes regelmatig om. Kook de noedels gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Breek de bladeren paksoi van de stronk en snijd ze in grove stukken. Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan en roerbak de paksoi op hoog vuur in 5-7 minuten beetgaar. Serveer de noedels in vier diepe borden met daarop de kipcurry en de paksoi ernaast. Lekker met een flinke schep volle yoghurt.
algemeen:Vegetariërs kunnen in plaats van kip tofu of vegetarische roerbakblokjes gebruiken.
algemeen:prijs per persoon 2.20 (in maart 2006)
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 grote ui
1 zakje korma currypasta
400 g kipfilet
1 pak woknoedels
2 struiken paksoi
5 eetlepels olie
Dit heb je nodig
wok