Snelle tomatensoep

Gebruik gezeefde tomaten voor een rijke basis en voeg lekker veel basilicum toe.

265 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de ui, snijd de bleekselderij in boogjes en de wortel in plakjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit alles 5 min. Voeg de gezeefde tomaten en bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep 5 min. zachtjes koken en breng op smaak met peper.

  2. Snijd het basilicum in reepjes. Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met het basilicum. Besmeer de bolletjes met de margarine en serveer erbij.

  • dieettipDe gezeefde tomaten en de groentebouillon zijn een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen.
  • algemeenHandig: maak een dubbele portie soep, laat de helft afkoelen en vries in voor een andere dag.
  • Ui snipperen

    Instructievideo - 00:52 min.

Snelle tomatensoep

Gebruik gezeefde tomaten voor een rijke basis en voeg lekker veel basilicum toe.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig