In grote koekenpan 2 el olie en margarine verhitten. Krieltjes toevoegen en 10 min. afgedekt bakken. Krieltjes vervolgens 10-12 min. zonder deksel bakken. Sperziebonen in pan met ruim kokend water met zout 3 min. koken, afgieten en laten uitlekken. In wok rest van olie verhitten en ui 2 min. bakken. Sperziebonen, oregano en tijm toevoegen en 3 min. meebakken. Bacon toevoegen en 2 min. meebakken. Romaatjes door sperziebonen scheppen, even goed doorwarmen en op smaak brengen met zout en peper. Sperziebonenschotel serveren met gebakken krieltjes.
Roergebakken sperziebonen met bacon
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_010335_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
455 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
In grote koekenpan 2 el olie en margarine verhitten. Krieltjes toevoegen en 10 min. afgedekt bakken. Krieltjes vervolgens 10-12 min. zonder deksel bakken. Sperziebonen in pan met ruim kokend water met zout 3 min. koken, afgieten en laten uitlekken. In wok rest van olie verhitten en ui 2 min. bakken. Sperziebonen, oregano en tijm toevoegen en 3 min. meebakken. Bacon toevoegen en 2 min. meebakken. Romaatjes door sperziebonen scheppen, even goed doorwarmen en op smaak brengen met zout en peper. Sperziebonenschotel serveren met gebakken krieltjes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels vloeibare margarine
700 g panklare krieltjes
500 g sperziebonen
1 ui
1 theelepel gedroogde oregano
1 mespunt gedroogde tijm
350 g bakbacon dikke plakken
250 g romaatjes
Dit heb je nodig
wok