Maak de ananas schoon en snijd hem in de lengte in dunne plakken. Rooster de plakken in een hete grillpan zodat aan weerszijden goudbruine strepen ontstaan. Klop het citroensap en de honing door de mascarpone.
Stapel enkele plakken warme ananas dakpansgewijs op de borden en druppel de mascarponedressing eroverheen. Snijd de basilicum in fijne reepjes en meng ze met de vanillesuiker. Strooi dit mengsel over de ananassalade. Lauwwarm is deze salade het lekkerst.
Ananassalade
Lekker frisse salade voor bij een sneetje geroosterd brood. Of naast een stukje vlees als avondmaal.
Ananassalade
Lekker frisse salade voor bij een sneetje geroosterd brood. Of naast een stukje vlees als avondmaal.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_004153_220x162_JPG.jpg)
4 personen
175 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Maak de ananas schoon en snijd hem in de lengte in dunne plakken. Rooster de plakken in een hete grillpan zodat aan weerszijden goudbruine strepen ontstaan. Klop het citroensap en de honing door de mascarpone.
Stapel enkele plakken warme ananas dakpansgewijs op de borden en druppel de mascarponedressing eroverheen. Snijd de basilicum in fijne reepjes en meng ze met de vanillesuiker. Strooi dit mengsel over de ananassalade. Lauwwarm is deze salade het lekkerst.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 ananas
2 el citroensap
1 vloeibare honing
125 g mascarpone
8 blaadjes verse basilicum
1 zakje vanillesuiker
Dit heb je nodig
grillpan