Schaaf met een kaasschaaf in de lengte plakjes van de komkommer en leg op een schaal. Schil de ananas, halveer hem in de lengte, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in plakjes. Verdeel de ananas en kokosstukjes over de komkommer.
Meng de yoghurt met de chilipeper. Snijd de helft van het basilicum fijn en voeg toe. Sprenkel over de salade.
Scheur de rest van de basilicumblaadjes in stukjes en verdeel over de salade. Lekker met gegrilde kip en gebakken rijst.
- algemeenVervang voor een extra frisse variant de ananas door 1 in dunne plakjes gesneden friszoete appel (bijv. jazz) en het basilicum door munt.
Ananas schillen en snijden
Instructievideo - 01:04 min.
Ananassalade met komkommer
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_008976_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
175 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Schaaf met een kaasschaaf in de lengte plakjes van de komkommer en leg op een schaal. Schil de ananas, halveer hem in de lengte, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in plakjes. Verdeel de ananas en kokosstukjes over de komkommer.
Meng de yoghurt met de chilipeper. Snijd de helft van het basilicum fijn en voeg toe. Sprenkel over de salade.
Scheur de rest van de basilicumblaadjes in stukjes en verdeel over de salade. Lekker met gegrilde kip en gebakken rijst.
algemeen:Vervang voor een extra frisse variant de ananas door 1 in dunne plakjes gesneden friszoete appel (bijv. jazz) en het basilicum door munt.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 komkommer
½ ananas
1 schaaltje verse kokosnootstukjes
3 el volle yoghurt
2 tl chilipeper
1 bakje basilicum