Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan bruinkrokant, laat ze daarna even afkoelen. Hak de noten grof (of maal ze met behulp van de pulseknop in de keukenmachine grof). Houd een scherp mes onder de hete kraan en snijd er vervolgens 4 dunne plakken mee van de geitenkaas. Rol de zijkanten van de geitenkaasplakjes door de grofgehakte hazelnoten, zodat er een krokant korstje ontstaat en leg de kaas daarna op de borden.
Leg per taartje 4 à 5 plakjes biet dakpansgewijs in een cirkel op de geitenkaas. Druppel er wat olie over en bestrooi met zout en peper. Klop een dressing van 2 eetlepels olie, wittewijnazijn, suiker en mosterd, breng op smaak met zout en peper.
Haal uit de zak rucolaslamelange de blaadjes 'Swiss chard' (welke blaadjes dit zijn staat achter op het pak, de rest van de sla wordt in dit recept niet gebruikt). Meng de dressing met de Swiss-chardslablaadjes en bind de blaadjes samen tot een bosje met behulp van een bieslookspriet.
- algemeenWil je ook 'biet' op het bord schrijven? Meng 50 g geitenkaas en een half bietje met de staafmixer tot een romige rode massa. Schrijf met een spuitzakje 'biet' op het bord.
Geitenkaastaartje met rode biet
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_063818_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
4 personen
200 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan bruinkrokant, laat ze daarna even afkoelen. Hak de noten grof (of maal ze met behulp van de pulseknop in de keukenmachine grof). Houd een scherp mes onder de hete kraan en snijd er vervolgens 4 dunne plakken mee van de geitenkaas. Rol de zijkanten van de geitenkaasplakjes door de grofgehakte hazelnoten, zodat er een krokant korstje ontstaat en leg de kaas daarna op de borden.
Leg per taartje 4 à 5 plakjes biet dakpansgewijs in een cirkel op de geitenkaas. Druppel er wat olie over en bestrooi met zout en peper. Klop een dressing van 2 eetlepels olie, wittewijnazijn, suiker en mosterd, breng op smaak met zout en peper.
Haal uit de zak rucolaslamelange de blaadjes 'Swiss chard' (welke blaadjes dit zijn staat achter op het pak, de rest van de sla wordt in dit recept niet gebruikt). Meng de dressing met de Swiss-chardslablaadjes en bind de blaadjes samen tot een bosje met behulp van een bieslookspriet.
algemeen:Wil je ook 'biet' op het bord schrijven? Meng 50 g geitenkaas en een half bietje met de staafmixer tot een romige rode massa. Schrijf met een spuitzakje 'biet' op het bord.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
20 g hazelnoten
100 g zachte geitenkaas
2 kleine gekookte bieten
3 eetlepels olie
½ eetlepel witte wijnazijn
1 theelepel suiker
1 theelepel Zaanse mosterd
1 zak rucola slamelange
4 sprietjes bieslook