Aubergines schoonmaken en in blokjes snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen. In braadpan 4 el olie verhitten en aubergine, ui en knoflook 10 min. bakken. Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Tomaten, 2 el kappertjes en suiker aan aubergines toevoegen en nog 10 min. afgedekt stoven. In koekenpan rest van olie verhitten en runderreepjes in 4 min. bakken. Met zout en peper op smaak brengen. Rest van kappertjes over auberginemengsel strooien. Met rijst en runderreepjes serveren.
Runderreepjes met gestoofde aubergine
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_013291_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
680 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Aubergines schoonmaken en in blokjes snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen. In braadpan 4 el olie verhitten en aubergine, ui en knoflook 10 min. bakken. Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Tomaten, 2 el kappertjes en suiker aan aubergines toevoegen en nog 10 min. afgedekt stoven. In koekenpan rest van olie verhitten en runderreepjes in 4 min. bakken. Met zout en peper op smaak brengen. Rest van kappertjes over auberginemengsel strooien. Met rijst en runderreepjes serveren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 aubergines
1 ui
2 teentjes knoflook
5 eetlepels olijfolie
1 pak zilvervliesrijst
1 blik gepelde tomaten
3 eetlepels kappertjes
1 eetlepel suiker
1 schaaltje runderreepjes