Fruit de sjalotjes 2 min. in 1 el olie. Voeg de shiitakes toe en bak nog 5 min. Roer de shiitakes met de peterselie door de boter. Voeg peper en zout toe. Bestrooi het vlees aan beide kanten met peper en zout. Verhit de grillpan, bestrijk het vlees met de rest van de olie en schroei het in 1 min. op hoog vuur dicht. Draai het vlees een kwart slag en gril nog 1 min. zodat het een mooi ruitjespatroon krijgt. Draai het vlees om en gril nog 1-2 min. Verdeel het vlees over 4 borden. Laat op ieder stuk vlees 1 el shiitakeboter smelten. Serveer direct. Lekker met gebakken spinazie en zelfgemaakte frites.
- algemeenU kunt de ribeye ook vervangen door entrecote.
Vlees braden
Instructievideo - 01:13 min.
Gegrilde ribeye met shiitakeboter
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_004434_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
360 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Fruit de sjalotjes 2 min. in 1 el olie. Voeg de shiitakes toe en bak nog 5 min. Roer de shiitakes met de peterselie door de boter. Voeg peper en zout toe. Bestrooi het vlees aan beide kanten met peper en zout. Verhit de grillpan, bestrijk het vlees met de rest van de olie en schroei het in 1 min. op hoog vuur dicht. Draai het vlees een kwart slag en gril nog 1 min. zodat het een mooi ruitjespatroon krijgt. Draai het vlees om en gril nog 1-2 min. Verdeel het vlees over 4 borden. Laat op ieder stuk vlees 1 el shiitakeboter smelten. Serveer direct. Lekker met gebakken spinazie en zelfgemaakte frites.
algemeen:U kunt de ribeye ook vervangen door entrecote.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 sjalotjes
2 el olijfolie
100 g shii-takepaddestoelen
2 el peterselie
100 g roomboter
4 ribeyes
Dit heb je nodig
grillpan