Gegrilde eendenborst met sinaasappelportsaus

Indruk maken met een gerecht dat je in minder dan 30 minuten op tafel zet, daar houden we van!

575 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 5 min. oventijd

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Laat het sinaasappelsap met de fond en de port op hoog vuur in circa 15-20 min. inkoken tot een dikke stroperige saus. Bind de saus eventueel met de aardappelzetmeel.

  2. Snijd met een scherp mes een ruitpatroon in het vetlaagje van de eendenborstfilets en breng op smaak met peper en zout. Bestrijk de eendenborst aan de vleeskant dun met de olie. Verhit de grillpan en gril de filets op het vetlaagje 4-5 min., keer ze om en gril ze nog 1 min. Leg de filets op een bakplaat en laat ze in de oven nog 5 min. garen.

  3. Neem 1 el van het eendenvet uit de grillpan en roer door de sinaasappel-portsaus.

  • combinatietipLekker met spruitjes, notenboter (kijk voor het recept op www.ah.nl) en tagliatelle.
  • Vlees grillen

    Instructievideo - 00:39 min.

Gegrilde eendenborst met sinaasappelportsaus

Indruk maken met een gerecht dat je in minder dan 30 minuten op tafel zet, daar houden we van!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig