Ui pellen en snipperen. Konijn met zout en peper bestrooien. In braadpan margarine verhitten, vlees rondom dichtschroeien en uit pan halen. In achtergebleven vet uien bruinbakken. Konijn terug in pan leggen en bier erbij schenken. Tutti frutti in stukken snijden en bij konijn voegen. Geheel -half afgedekt- in ca. 60 min. gaarstoven. Rode kool en puree volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Saus van konijn met zout en peper op smaak brengen en eventueel iets laten inkoken. Peterselie fijn knippen en door puree scheppen. Konijn met saus, rode kool en puree serveren.
Belgisch konijn met tutti frutti
Belgisch konijn met tutti frutti
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_013376_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
685 kcal
15 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Ui pellen en snipperen. Konijn met zout en peper bestrooien. In braadpan margarine verhitten, vlees rondom dichtschroeien en uit pan halen. In achtergebleven vet uien bruinbakken. Konijn terug in pan leggen en bier erbij schenken. Tutti frutti in stukken snijden en bij konijn voegen. Geheel -half afgedekt- in ca. 60 min. gaarstoven. Rode kool en puree volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Saus van konijn met zout en peper op smaak brengen en eventueel iets laten inkoken. Peterselie fijn knippen en door puree scheppen. Konijn met saus, rode kool en puree serveren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 ui
1 schaal konijn in delen
4 eetlepels margarine
1 flesje Belgisch bier (Westmalle Trappist dubbel
½ zak tutti frutti
1 pak rode kool met appel
3 zakjes aardappelpuree
½ zakje verse peterselie