Breng in een pan 150 ml limoensap met de gembersiroop aan de kook en laat 2-3 minuten zachtjes pruttelen. Knip de takjes met tomaatjes in 8 kleine trosjes. Prik de tomaatjes in met de punt van een scherp mesje, leg ze naast elkaar in een schaal en strooi er zout en peper over. Schenk de hete gembersiroop over de tomaatjes, maar houd 2 eetlepels siroop achter voor de marinade. Laat de tomaatjes in de gembersiroop afkoelen en bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de aspergetips 1 minuut. Schenk de vissaus erbij en roerbak de groente nog 2 minuten op hoog vuur, tot al het vocht verdampt is. Laat de aspergetips afkoelen en bestrooi met peper naar smaak.
Klop in een afsluitbare kom 2 eetlepels limoensap met 2 eetlepels gembersiroop en zout en peper naar smaak tot een marinade. Schep de uiringetjes, dille, garnalen en rivierkreeftjes erdoor en laat het mengsel minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
Laat de tomaatjes even uitlekken op keukenpapier. Leg op acht bordjes een bergje aspergetips en schep de garnalen en de rivierkreeftjes erop. Leg er een trosje tomaatjes naast.
Gemarineerde schaaldiertjes met zoetzure tomaat
- algemeenJe houdt niet van gember? De uitgesproken smaak van gember proef je niet in de siroop. Maar als je wilt kun je voor dit recept eventueel ook honing gebruiken in plaats van gembersiroop.
- algemeenWerkschema. Dag van tevoren: zoetzure tomaatjes maken. Halve dag van tevoren: garnalen en rivierkreeftjes marineren en aspergetips roerbakken. Voor de eerste gang: borden opmaken.
Gemarineerde schaaldiertjes met zoetzure tomaat
voorgerecht
8 personen
155 kcal
25 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Breng in een pan 150 ml limoensap met de gembersiroop aan de kook en laat 2-3 minuten zachtjes pruttelen. Knip de takjes met tomaatjes in 8 kleine trosjes. Prik de tomaatjes in met de punt van een scherp mesje, leg ze naast elkaar in een schaal en strooi er zout en peper over. Schenk de hete gembersiroop over de tomaatjes, maar houd 2 eetlepels siroop achter voor de marinade. Laat de tomaatjes in de gembersiroop afkoelen en bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de aspergetips 1 minuut. Schenk de vissaus erbij en roerbak de groente nog 2 minuten op hoog vuur, tot al het vocht verdampt is. Laat de aspergetips afkoelen en bestrooi met peper naar smaak.
Klop in een afsluitbare kom 2 eetlepels limoensap met 2 eetlepels gembersiroop en zout en peper naar smaak tot een marinade. Schep de uiringetjes, dille, garnalen en rivierkreeftjes erdoor en laat het mengsel minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
Laat de tomaatjes even uitlekken op keukenpapier. Leg op acht bordjes een bergje aspergetips en schep de garnalen en de rivierkreeftjes erop. Leg er een trosje tomaatjes naast.
algemeen:Je houdt niet van gember? De uitgesproken smaak van gember proef je niet in de siroop. Maar als je wilt kun je voor dit recept eventueel ook honing gebruiken in plaats van gembersiroop.
algemeen:Werkschema. Dag van tevoren: zoetzure tomaatjes maken. Halve dag van tevoren: garnalen en rivierkreeftjes marineren en aspergetips roerbakken. Voor de eerste gang: borden opmaken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
6 limoenen
100 ml gembersiroop
500 g cherry trostomaten
4 eetlepels zonnebloemolie
300 g aspergetips
4 eetlepels vissaus
2 bosuitjes
2 eetlepels verse dille
200 g Hollandse garnalen
200 g rivierkreeftjes