Haal het ijs uit de verpakking en laat het in de koelkast zachter worden. Roer de poedersuiker met het water tot een dik glazuur. Schaaf de chocolade. Doop de soesjes in het glazuur, zet ze op een bord en strooi er een kwart van het chocoladeschaafsel over. Laat de soesjes in 1 uur ontdooien.
Schep ondertussen met een warme ijsbolletjestang van elke smaak vier bolletjes sorbetijs op een bord. Zet tot gebruik in de vriezer.
Pof de mihoen door ongekookte mihoen kort te frituren. Bestrooi royaal met poedersuiker. Bestrooi de dessertborden met de rest van het chocoladeschaafsel en zet op elk een mooi glaasje. Verwarm de milkshake volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg op elk bord twee bolletjes sorbetijs en twee soesjes. Roer de likeur door de milkshake en schenk deze in de glaasjes. Leg een pluk gepofte mihoen op het sorbetijs en serveer direct.
Grand dessert
Dit grand dessert is verzameling van zoete verleidingen. Genieten op z'n Frans!
- kookstaptipDoor ongekookte mihoen heel kort in hete frituurolie te poffen, zwelt die op en wordt prachtig wit en bros. Net popcorn, eigenlijk. Bestrooi de gepofte mihoen met poedersuiker.
- variatietipJe maakt het glazuur van de soesjes extra feestelijk als je in plaats van water enkele theelepels likeur gebruikt.
Grand dessert
Dit grand dessert is verzameling van zoete verleidingen. Genieten op z'n Frans!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_048326_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
4 personen
520 kcal
30 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Haal het ijs uit de verpakking en laat het in de koelkast zachter worden. Roer de poedersuiker met het water tot een dik glazuur. Schaaf de chocolade. Doop de soesjes in het glazuur, zet ze op een bord en strooi er een kwart van het chocoladeschaafsel over. Laat de soesjes in 1 uur ontdooien.
Schep ondertussen met een warme ijsbolletjestang van elke smaak vier bolletjes sorbetijs op een bord. Zet tot gebruik in de vriezer.
Pof de mihoen door ongekookte mihoen kort te frituren. Bestrooi royaal met poedersuiker. Bestrooi de dessertborden met de rest van het chocoladeschaafsel en zet op elk een mooi glaasje. Verwarm de milkshake volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg op elk bord twee bolletjes sorbetijs en twee soesjes. Roer de likeur door de milkshake en schenk deze in de glaasjes. Leg een pluk gepofte mihoen op het sorbetijs en serveer direct.
kookstaptip:Door ongekookte mihoen heel kort in hete frituurolie te poffen, zwelt die op en wordt prachtig wit en bros. Net popcorn, eigenlijk. Bestrooi de gepofte mihoen met poedersuiker.
variatietip:Je maakt het glazuur van de soesjes extra feestelijk als je in plaats van water enkele theelepels likeur gebruikt.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
250 ml citroensorbetijs
250 ml yoghurtsorbetijs
95 g poedersuiker
3 tl kraanwater
100 g witte chocolade
8 diepvries slagroomsoesjes
50 g mihoen
1 vanillemilkshake
4 el sinaasappellikeur
Dit heb je nodig
frituurpan