Meloen halveren, pitjes verwijderen en vruchtvlees in keukenmachine scheppen. Vruchtvlees pureren en al mengend wijn en Grand Marnier toevoegen. Meloensoep eventueel verdunnen met ca. 1 dl koud water en op smaak brengen met poedersuiker. Meloensoep in koelkast in minstens 1 uur door en door koud laten worden. Meloensoep in wijde kommen scheppen. In midden flinke bol citroensorbetijs scheppen. Frambozen over soep verdelen.
Meloensoep met citroensorbetijs
Meloensoep met citroensorbetijs
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_010962_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
4 personen
185 kcal
15 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Meloen halveren, pitjes verwijderen en vruchtvlees in keukenmachine scheppen. Vruchtvlees pureren en al mengend wijn en Grand Marnier toevoegen. Meloensoep eventueel verdunnen met ca. 1 dl koud water en op smaak brengen met poedersuiker. Meloensoep in koelkast in minstens 1 uur door en door koud laten worden. Meloensoep in wijde kommen scheppen. In midden flinke bol citroensorbetijs scheppen. Frambozen over soep verdelen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 galiameloen
100 ml zoete witte wijn
2 el sinaasappellikeur (slijter)
3 el poedersuiker
500 ml citroensorbetijs
100 g frambozen
Dit heb je nodig
keukenmachine