Snijd de aubergines in de lengte in vieren en snijd deze delen in vier stukken. Snijd de courgettes in de lengte in vieren en snijd deze delen doormidden. Verhit op hoog vuur de olie in de braadpan of op matig vuur in de tajine en bak hierin de aubergine tot die bruin kleurt.
Snijd de knoflook fijn en de ui in grove stukken. Schep de courgette, uien en knoflook bij de aubergine in de tajine. Schep, als de ui bruin kleurt, de koriander, komijn, het zout en de tomatenblokjes erbij. Breng het geheel aan de kook. Giet de kikkererwten af, roer ze door het stoofpotje en laat het geheel 30 min. op laag vuur zachtjes doorkoken.
Kwast de worstjes en de lamskoteletjes in met olie en bestrooi de koteletjes met peper en zout. Verhit een grillpan en gril de lamskoteletjes en de worstjes in 2-3 min. aan elke zijde bruin.
Groentetajine met gegrild vlees
Er bestaan honderden varianten van de Marokkaanse tajine, maar deze variant met gegrild vlees is wel héél lekker.
- bereidingstipGeen pan die groot genoeg is om de lamskoteletjes en de worstjes tegelijk te grillen? Gril de worstjes eerst en houd ze op 70 °C warm in de oven.
Groentetajine met gegrild vlees
Er bestaan honderden varianten van de Marokkaanse tajine, maar deze variant met gegrild vlees is wel héél lekker.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_004544_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
8 personen
340 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de aubergines in de lengte in vieren en snijd deze delen in vier stukken. Snijd de courgettes in de lengte in vieren en snijd deze delen doormidden. Verhit op hoog vuur de olie in de braadpan of op matig vuur in de tajine en bak hierin de aubergine tot die bruin kleurt.
Snijd de knoflook fijn en de ui in grove stukken. Schep de courgette, uien en knoflook bij de aubergine in de tajine. Schep, als de ui bruin kleurt, de koriander, komijn, het zout en de tomatenblokjes erbij. Breng het geheel aan de kook. Giet de kikkererwten af, roer ze door het stoofpotje en laat het geheel 30 min. op laag vuur zachtjes doorkoken.
Kwast de worstjes en de lamskoteletjes in met olie en bestrooi de koteletjes met peper en zout. Verhit een grillpan en gril de lamskoteletjes en de worstjes in 2-3 min. aan elke zijde bruin.
bereidingstip:Geen pan die groot genoeg is om de lamskoteletjes en de worstjes tegelijk te grillen? Gril de worstjes eerst en houd ze op 70 °C warm in de oven.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
2 aubergines
2 courgette
3 el traditionele olijfolie
2 tenen knoflook
2 grote uien
1 tl korianderpoeder
1 tl komijn (djinten)
1 tl zout
800 g tomatenblokjes
400 g kikkererwten in blik
4 kipbraadworsten
8 lamskoteletten
Dit heb je nodig
tajine of braadpan