Bereid de ovenfrites volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak een dressing van de azijn, 1 eetlepel olie en de yoghurt. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep de sla om met de dressing en leg de plakjes tomaat erop. Verwarm de grillpan. Bestrijk de biefstuk en de uien dun met 2 eetlepels olie en bestrooi ze met (versgemalen) peper. Gril de biefstuk in 2-3 minuten per kant vanbuiten bruin en vanbinnen rosé. Gril de uienringen naast de biefstuk tot ze bruin zijn. Bestrooi de uiringen met peterselie. Serveer de biefstuk met de ui, frites en salade.
- algemeenGeen grillpan? Je kunt de biefstuk ook gewoon bakken in de koekenpan. Je hebt dan alleen wat meer olie of vloeibare margarine nodig.
Biefstuk met gegrilde ui
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_004552_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
420 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de ovenfrites volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak een dressing van de azijn, 1 eetlepel olie en de yoghurt. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep de sla om met de dressing en leg de plakjes tomaat erop. Verwarm de grillpan. Bestrijk de biefstuk en de uien dun met 2 eetlepels olie en bestrooi ze met (versgemalen) peper. Gril de biefstuk in 2-3 minuten per kant vanbuiten bruin en vanbinnen rosé. Gril de uienringen naast de biefstuk tot ze bruin zijn. Bestrooi de uiringen met peterselie. Serveer de biefstuk met de ui, frites en salade.
algemeen:Geen grillpan? Je kunt de biefstuk ook gewoon bakken in de koekenpan. Je hebt dan alleen wat meer olie of vloeibare margarine nodig.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
600 g Belgische frites
2 theelepels balsamicoazijn
3 eetlepels olijfolie
3 eetlepels magere yoghurt
1 zak ijsbergsla met frisée
3 tomaten
2 x 2 biefstukken
1 rode ui
2 eetlepels verse peterselie
Dit heb je nodig
grillpan