Amandelkrullen met limoencrème

170 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 10 min. wachten

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop de eiwitten los en zeef de basterdsuiker en bloem erboven. Voeg de boter en een mespunt zout toe en roer door elkaar tot een soepel beslag. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Schep er 6 el beslag op en strijk met de achterkant van een lepel dun uit tot 6 cirkels van Ø 10 cm. Bestrooi de cirkels met amandelschaafsel en bak ze in 10 min. goudbruin in de oven. Vouw de amandelkoekjes snel dubbel en hang ze over een stok van een pollepel tot ze zijn uitgehard. Roer de mascarpone met 2 el poedersuiker en het sap van 1 limoen tot limoencrème. Schil de andere limoen en de sinaasappels. Snijd het vruchtvlees uit de vliesjes en verdeel over zes bakjes. Schep er 1 el poedersuiker en 1 flinke el limoencrème op. Garneer met de amandelkrullen. Serveer direct.

  • Citrus snijden

    Instructievideo - 01:15 min.

Amandelkrullen met limoencrème

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig