Tomaten wassen en in partjes snijden. Chorizo in blokjes snijden. In pan margarine verhitten en prei op laag vuur in ca. 5 min. gaarstoven. Puree volgens aanwijzingen op verpakking bereiden. In koekenpan met antiaanbaklaag chorizo 2 min. zachtjes bakken. Tomaatpartjes toevoegen en geheel 1 min. verwarmen. Prei en pesto door puree scheppen. Stamppot over vier borden verdelen en chorizo-tomaatmengsel erbovenop scheppen.
Pesto-preistamppotje met chorizo
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_013503_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
535 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Tomaten wassen en in partjes snijden. Chorizo in blokjes snijden. In pan margarine verhitten en prei op laag vuur in ca. 5 min. gaarstoven. Puree volgens aanwijzingen op verpakking bereiden. In koekenpan met antiaanbaklaag chorizo 2 min. zachtjes bakken. Tomaatpartjes toevoegen en geheel 1 min. verwarmen. Prei en pesto door puree scheppen. Stamppot over vier borden verdelen en chorizo-tomaatmengsel erbovenop scheppen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 bakje cherrytomaten
1 chorizoworst
2 eetlepels vloeibare margarine
1 zak gesneden prei
1 pak puree voor stamppot
3 eetlepels pesto rosso