Aardbeien wassen, kroontjes verwijderen, grote aardbeien in vieren snijden en kleine heel houden. In schaaltje aardbeien met vanillesuiker bestrooien en 5 min. in koelkast zetten. Munt wassen. Blaadjes van takjes loshalen. Aardbeien en muntblaadjes om en om aan 8 spiesjes of satéprikker prikken. Smulkwark over vier schaaltjes verdelen, op vier borden zetten en spiesjes ernaast leggen.
Aardbei-muntspiesjes met vanille smulkwark
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_013527_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
4 personen
172 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Aardbeien wassen, kroontjes verwijderen, grote aardbeien in vieren snijden en kleine heel houden. In schaaltje aardbeien met vanillesuiker bestrooien en 5 min. in koelkast zetten. Munt wassen. Blaadjes van takjes loshalen. Aardbeien en muntblaadjes om en om aan 8 spiesjes of satéprikker prikken. Smulkwark over vier schaaltjes verdelen, op vier borden zetten en spiesjes ernaast leggen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 doosje aardbeien
1 zakje vanillesuiker
1 zakje verse munt
1 pot halfvolle smulkwark vanille