Halveer de aardbeien. Pers de citroen uit en meng het sap met de Martini. Roer de vanillesuiker erdoor tot deze is opgelost. Meng met de aardbeien en laat afgedekt met vershoudfolie 2 uur in de koelkast marineren.
Snijd de blaadjes van 4 takjes munt heel fijn. Meng door de aardbeien. Verdeel de aardbeien over 4 bordjes. Schep op elk bordje een lepel mascarpone en garneer met de overgebleven muntblaadjes.
Aardbeien met Martini Fiero en mascarpone
- algemeenU kunt de mascarpone vervangen door 100 g Griekse yoghurt (bakje 150 g) voor een frissere, vetvrije variant.
- algemeenMeng de rest van de mascarpone naar smaak met suiker en serveer bij een stukje taart of vlaai.
Aardbeien met Martini Fiero en mascarpone
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_006678_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
4 personen
185 kcal
20 min. bereiden
2 uur wachten
Aan de slag
Halveer de aardbeien. Pers de citroen uit en meng het sap met de Martini. Roer de vanillesuiker erdoor tot deze is opgelost. Meng met de aardbeien en laat afgedekt met vershoudfolie 2 uur in de koelkast marineren.
Snijd de blaadjes van 4 takjes munt heel fijn. Meng door de aardbeien. Verdeel de aardbeien over 4 bordjes. Schep op elk bordje een lepel mascarpone en garneer met de overgebleven muntblaadjes.
algemeen:U kunt de mascarpone vervangen door 100 g Griekse yoghurt (bakje 150 g) voor een frissere, vetvrije variant.
algemeen:Meng de rest van de mascarpone naar smaak met suiker en serveer bij een stukje taart of vlaai.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 bakken aardbeien
1 citroen
6 el Martini Fiero
2 zakjes vanillesuiker
6 takjes munt
100 g mascarpone