Aardbeiensorbet met basilicum

45 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 4 uur wachten

4 ingrediënten


Aan de slag


  1. Los de zoetstofpoeder op in 100 ml kokend water. Snijd 2 blaadjes basilicum in flinterdunne reepjes. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en pureer de aardbeien in de keukenmachine of met de staafmixer (houd enkele mooie aardbeien apart ter garnering). Roer de suikersiroop, de balsamicoazijn en het fijngesneden basilicum door de gepureerde aardbeien en doe het geheel over in een diepvriesdoos. Bevries de aardbeienpuree in ongeveer 4 uur in de diepvries. Schep de aardbeienpuree elk uur om met een vork en schraap daarbij de ijskristallen van de zijkanten. Serveer het ijs met de achtergehouden aardbeien en een blaadje basilicum.

  • algemeenZitten er grote kristallen in het ijs? Laat het een beetje ontdooien en maak het weer smeuïg door er kort de staafmixer op te zetten.

Aardbeiensorbet met basilicum

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig