Los de zoetstofpoeder op in 100 ml kokend water. Snijd 2 blaadjes basilicum in flinterdunne reepjes. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en pureer de aardbeien in de keukenmachine of met de staafmixer (houd enkele mooie aardbeien apart ter garnering). Roer de suikersiroop, de balsamicoazijn en het fijngesneden basilicum door de gepureerde aardbeien en doe het geheel over in een diepvriesdoos. Bevries de aardbeienpuree in ongeveer 4 uur in de diepvries. Schep de aardbeienpuree elk uur om met een vork en schraap daarbij de ijskristallen van de zijkanten. Serveer het ijs met de achtergehouden aardbeien en een blaadje basilicum.
- algemeenZitten er grote kristallen in het ijs? Laat het een beetje ontdooien en maak het weer smeuïg door er kort de staafmixer op te zetten.
Aardbeiensorbet met basilicum
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_004739_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
4 personen
45 kcal
15 min. bereiden
4 uur wachten
Aan de slag
Los de zoetstofpoeder op in 100 ml kokend water. Snijd 2 blaadjes basilicum in flinterdunne reepjes. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en pureer de aardbeien in de keukenmachine of met de staafmixer (houd enkele mooie aardbeien apart ter garnering). Roer de suikersiroop, de balsamicoazijn en het fijngesneden basilicum door de gepureerde aardbeien en doe het geheel over in een diepvriesdoos. Bevries de aardbeienpuree in ongeveer 4 uur in de diepvries. Schep de aardbeienpuree elk uur om met een vork en schraap daarbij de ijskristallen van de zijkanten. Serveer het ijs met de achtergehouden aardbeien en een blaadje basilicum.
algemeen:Zitten er grote kristallen in het ijs? Laat het een beetje ontdooien en maak het weer smeuïg door er kort de staafmixer op te zetten.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 eetlepels zoetstof in poedervorm
6 blaadjes basilicum
3 x 250 g aardbeien
2 eetlepels balsamicoazijn
Dit heb je nodig
diepvriesbak inhoud ca. 1 liter
staafmixer of keukenmachine