Martijns gepimpte spinaziepannenkoeken

580 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Roer de bloem, de eieren, de melk en 1/4 theelepel zout in een grote kom tot een glad beslag. Laat het beslag even rusten. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit hierin op zacht vuur de knoflook en de ui tot ze glazig zien. Schep de spinazie door het uien-knoflookmengsel. Roer het spinazie-mengsel door het pannenkoekenbeslag en pureer het met de staafmixer of in de keukenmachine. Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan en bak hierin op matig tot hoog vuur een pannenkoek. Herhaal dit drie keer. Houd de al gebakken pannenkoeken warm onder aluminiumfolie. Leg de pannenkoeken open op het aanrecht, verdeel de zalmsnippers en de dille erover en breng op smaak met zout en peper. Leg de pannenkoeken op borden en vouw ze op. Schep de crème fraîche op de borden en serveer direct.

  • algemeenFamilierecept AllerHande 8 2007. Martijn den Boer en zijn moeder Carla koesteren hun herinneringen aan zorgeloze zaterdagen. Na een dag op het strand of in het bos, stonden er steevast spinaziepannenkoeken op het menu. Martijn: ?Ik heb de pannenkoek van mijn moeder opgepimpt. Ik ben wat gaan experimenteren en ben zo tot deze pannenkoek met knoflook en zalm gekomen. Hij is pittiger en aangepast aan de huidige manier van koken. Deze pannenkoek schotel ik gerust mijn vrienden en bekenden voor, maar de ?ouderwetse? variant van mijn moeder blijft voor altijd in ons systeem.?

Martijns gepimpte spinaziepannenkoeken

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig