Goulash met krieltjes

Hét nationale gerecht van Hongarije voor een oer-Hollandse doordeweekse avond.

325 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de krieltjes in water met zout in 10-15 min. gaar. Snijd de peterselie fijn. Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak de runderreepjes al omscheppen op hoog vuur 3 min. Schep het vlees uit de pan en houd apart.

  2. Snijd de ui in ringen. Snijd de gegrilde paprika's in grove repen en de tomaten in grove stukken. Schenk de rest van de olie in de pan en bak de ui in 6 min. goudbruin. Voeg de paprika en de tomaat toe en bak nog 2 min. Voeg de runderreepjes toe en breng op smaak met de paprikapoeder, peper en eventueel zout.

  3. Schep de goulash op de borden en bestrooi met de peterselie. Serveer met de krieltjes.

  • variatietipIn plaats van met de krieltjes kun je de goulash ook serveren met 150 g witte rijst. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Vlees braden

    Instructievideo - 01:13 min.

Goulash met krieltjes

Hét nationale gerecht van Hongarije voor een oer-Hollandse doordeweekse avond.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig