Gevulde pompoen met stoofvlees

450 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 2 uur 30 min. wachten

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de olie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook 1 min. Bestrooi het vlees met peper en zout. Voeg toe en bak even mee. Schep de tomaat erdoor en schenk de bouillon erbij. Voeg het kaneelstokje en de komijn toe en breng zachtjes aan de kook. Zet het vuur laag en laat het 2 uur afgedekt stoven. Roer regelmatig. Was de pompoen en snijd met een scherp mes het kapje aan de bovenkant eraf. Verwijder de pitten en draden. Hol de pompoen uit met een lepel, maar laat 1 cm vruchtvlees aan de randen zitten. Snijd het uitgelepelde vruchtvlees in kleine stukjes. Verwarm de uitgeholde pompoen door deze te vullen met heet water. Meng de stukjes pompoen door het vlees en laat het mengsel met de deksel schuin op de pan nog 20-30 min. stoven tot de pompoen gaar is. Breng op smaak met peper en zout. Schenk het water uit de pompoen, schep de stoofschotel erin en bestrooi met koriander.

  • algemeenIs de pompoen moeilijk te snijden? Twee minuten op vol vermogen in de magnetron maakt het snijden makkelijker. Prik er wel eerst een paar gaatjes in. Laat na bereiding nog een paar minuten in de magnetron staan.
  • Pompoen schillen en snijden

    Instructievideo - 01:05 min.

Gevulde pompoen met stoofvlees

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig