Smelt de suiker met de vanillesuiker, boter en slagroom smelten in een pan met dikke bodem. Gebruik eventueel een warmhoudplaatje, zodat het niet te snel gaat. Roer tot de suiker helemaal is gesmolten.
Neem de pan van het vuur en blijf roeren tot het geheel dikker wordt en je het langs de rand hard voelt worden. Zet de vormpjes op bakpapier. Giet de massa voorzichtig over in de vormpjes.
Borstplaat van Bernadette Kroon
Een roze hartje voor je lief? Voeg wat aardbeiensiroop toe aan het suikermengsel.
- algemeenFamilierecept van Bernadette Kroon: ‘Elk jaar tegen Sinterklaas droom ik even weg naar de ouderwetse keuken van mijn oma. Zij maakte dan stapels zachte roomborstplaat. En ik mocht haar helpen.' Als studente erfde ze de bakset met houten borstplaatlepeltjes en vormpjes van oma. Het borstplaat bakken raakte een tijdje op de achtergrond, maar twee jaar geleden haalde ze de bakset weer van zolder. 'Je moet heel nauwkeurig het precieze moment van uitschenken bepalen. Ik hoor het mijn oma nog zeggen: zodra het wollig wordt, schenk je het uit. Daarmee bedoelde ze het punt waarop de massa begint te schuimen, dikker wordt, tegen de pan op kruipt en blijft hangen. Oma liet dan wat borstplaat van een houten lepel op vetvrij papier druppelen en als het halverwege het druppen begon te stollen, had het de juiste temperatuur.' (Allerhande 12, 2007)
Borstplaat van Bernadette Kroon
Een roze hartje voor je lief? Voeg wat aardbeiensiroop toe aan het suikermengsel.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_004938_220x162_JPG.jpg)
20 porties
130 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Smelt de suiker met de vanillesuiker, boter en slagroom smelten in een pan met dikke bodem. Gebruik eventueel een warmhoudplaatje, zodat het niet te snel gaat. Roer tot de suiker helemaal is gesmolten.
Neem de pan van het vuur en blijf roeren tot het geheel dikker wordt en je het langs de rand hard voelt worden. Zet de vormpjes op bakpapier. Giet de massa voorzichtig over in de vormpjes.
algemeen:Familierecept van Bernadette Kroon: ‘Elk jaar tegen Sinterklaas droom ik even weg naar de ouderwetse keuken van mijn oma. Zij maakte dan stapels zachte roomborstplaat. En ik mocht haar helpen.' Als studente erfde ze de bakset met houten borstplaatlepeltjes en vormpjes van oma. Het borstplaat bakken raakte een tijdje op de achtergrond, maar twee jaar geleden haalde ze de bakset weer van zolder. 'Je moet heel nauwkeurig het precieze moment van uitschenken bepalen. Ik hoor het mijn oma nog zeggen: zodra het wollig wordt, schenk je het uit. Daarmee bedoelde ze het punt waarop de massa begint te schuimen, dikker wordt, tegen de pan op kruipt en blijft hangen. Oma liet dan wat borstplaat van een houten lepel op vetvrij papier druppelen en als het halverwege het druppen begon te stollen, had het de juiste temperatuur.' (Allerhande 12, 2007)
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 20 porties)
500 g kristalsuiker
80 g vanillesuiker
10 g ongezouten roomboter
150 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
borstplaatvormen
bakpapier