Borstplaat

Pure nostalgie, stukken borstplaat met een knapperig buitenkantje en zo'n smeuïge kern.

735 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 2 uur wachten

4 ingrediënten


Aan de slag


  1. Leg het bakpapier op een glad oppervlak en leg hierop de uitsteekvormpjes.

  2. Doe de suiker, slagroom en boter in een steelpan en breng op laag vuur aan de kook. Laat al roerende 20-25 min. inkoken tot er nog 2/3 van het mengsel over is en alle suikerkristallen zijn opgelost.

  3. Neem de pan van het vuur en roer door tot het mengsel niet meer borrelt en het ondoorzichtig wordt.

  4. Schenk de helft van het suikermengsel in de helft van de vormpjes. Roer de espressopoeder snel door de andere helft en schenk in de rest van de vormpjes.

  5. Laat het suikermengsel helemaal afkoelen. Zet de vormpjes op hun kant als je witte stipjes ziet; zo kunnen ze aan de onderkant verder uitharden.

  • algemeenJe kunt zelf bepalen of je grote of kleine uitsteekvormen gebruikt. Kies je voor kleine, dan heb je er ongeveer 20 nodig.

Borstplaat

Pure nostalgie, stukken borstplaat met een knapperig buitenkantje en zo'n smeuïge kern.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig