Rijst bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. Eieren in kokend water 8 min. laten koken, onder koude kraan laten schrikken en pellen. Tomaten schoonmaken en in stukjes snijden. Ui pellen en fijnsnijden. Peper uit nasi-bamipakket fijnsnijden. 2 el olie in steelpan verhitten en hierin ui en rode peper uit pakket 3 min. bakken. Stukjes tomaat en 1/2 tl kerriepoeder toevoegen en op matig vuur 5 min. laten pruttelen. Suiker en naar smaak zout toevoegen. Eieren in saus leggen. Rest olie ondertussen in wok verhitten. Hierin nasi-bamigroente (behalve taugé) 5 min. roerbakken. 1 el kerriepoeder 1 min. meebakken. Rijst, taugé en naar smaak zout en peper erdoor scheppen. Koriander fijnsnijden. Helft met eieren en tomatensaus mengen. Kerrierijst op 4 borden scheppen. Met lepel diepe kuil in midden van rijst maken en eieren met saus erin scheppen. Rest koriander erover strooien.
Pittige koriandereieren met kerrierijst
hoofdgerecht
4 personen
663 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Rijst bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. Eieren in kokend water 8 min. laten koken, onder koude kraan laten schrikken en pellen. Tomaten schoonmaken en in stukjes snijden. Ui pellen en fijnsnijden. Peper uit nasi-bamipakket fijnsnijden. 2 el olie in steelpan verhitten en hierin ui en rode peper uit pakket 3 min. bakken. Stukjes tomaat en 1/2 tl kerriepoeder toevoegen en op matig vuur 5 min. laten pruttelen. Suiker en naar smaak zout toevoegen. Eieren in saus leggen. Rest olie ondertussen in wok verhitten. Hierin nasi-bamigroente (behalve taugé) 5 min. roerbakken. 1 el kerriepoeder 1 min. meebakken. Rijst, taugé en naar smaak zout en peper erdoor scheppen. Koriander fijnsnijden. Helft met eieren en tomatensaus mengen. Kerrierijst op 4 borden scheppen. Met lepel diepe kuil in midden van rijst maken en eieren met saus erin scheppen. Rest koriander erover strooien.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 pak gele rijst
8 maïsscharreleieren
3 tomaten
1 ui
1 schaal nasi/bami groentemix
5 eetlepels zonnebloemolie
1½ eetlepel milde kerriepoeder
1 theelepel suiker
1 zakje verse koriander
Dit heb je nodig
wok