Los de suiker al roerend op in de hete espresso en laat in 1 uur helemaal afkoelen. Schenk de koude espresso in een afsluitbare bak en zet min. 8 uur in de vriezer. Neem vlak voor het serveren uit de vriezer en maal de bevroren espresso in de keukenmachine fijn. Serveer in ijscoupes.
Koffiegranita
Makkelijk: maak deze granita 2 dagen van tevoren klaar.
- bereidingstipJe kunt de koffiegranita ook in een afsluitbare bak in de vriezer zetten en na 4 uur elke 30 min. met een vork losroeren.
- combinatietipLekker met lobbig geslagen slagroom. Het gerecht is dan iets minder licht en niet meer lactosevrij.
Koffiegranita
Makkelijk: maak deze granita 2 dagen van tevoren klaar.
nagerecht
4 personen
50 kcal
10 min. bereiden
9 uur wachten
Aan de slag
Los de suiker al roerend op in de hete espresso en laat in 1 uur helemaal afkoelen. Schenk de koude espresso in een afsluitbare bak en zet min. 8 uur in de vriezer. Neem vlak voor het serveren uit de vriezer en maal de bevroren espresso in de keukenmachine fijn. Serveer in ijscoupes.
bereidingstip:Je kunt de koffiegranita ook in een afsluitbare bak in de vriezer zetten en na 4 uur elke 30 min. met een vork losroeren.
combinatietip:Lekker met lobbig geslagen slagroom. Het gerecht is dan iets minder licht en niet meer lactosevrij.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
50 g kristalsuiker
500 ml hete espresso