Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Snijd ondertussen de uien en knoflook fijn. Snijd de courgettes in de lengte doormidden. Haal met een lepel de zaadlijsten eruit en snijd ze in kleine stukjes.
Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en courgettestukjes 5 min. Voeg het gehakt toe en bak nog 8 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de rijst en de helft van de pastasaus erdoor.
Leg de courgettehelften in de ovenschaal en vul ze royaal met het mengsel. Bak de courgettes 20-25 min. in het midden van de oven.
Verwarm ondertussen de rest van de pastasaus 5 min. in een steelpan op middelhoog vuur. Serveer de saus bij de courgettes.
Gevulde courgette met gehakt
Doe eens iets anders met courgette: vullen met een rijst-gehaktmengsel.
- combinatietipLekker bestrooid met fijngesneden peterselie en met extra gekookte rijst.
- vegatipVervang het rundergehakt door vega rulgehakt.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Gevulde courgette met gehakt
Doe eens iets anders met courgette: vullen met een rijst-gehaktmengsel.
hoofdgerecht
4 personen
320 kcal
25 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Snijd ondertussen de uien en knoflook fijn. Snijd de courgettes in de lengte doormidden. Haal met een lepel de zaadlijsten eruit en snijd ze in kleine stukjes.
Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en courgettestukjes 5 min. Voeg het gehakt toe en bak nog 8 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de rijst en de helft van de pastasaus erdoor.
Leg de courgettehelften in de ovenschaal en vul ze royaal met het mengsel. Bak de courgettes 20-25 min. in het midden van de oven.
Verwarm ondertussen de rest van de pastasaus 5 min. in een steelpan op middelhoog vuur. Serveer de saus bij de courgettes.
combinatietip:Lekker bestrooid met fijngesneden peterselie en met extra gekookte rijst.
vegatip:Vervang het rundergehakt door vega rulgehakt.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
50 g basmatirijst
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
2 courgettes
3 el milde olijfolie
300 g rundergehakt
260 g pastasaus basilicum
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)