Verwarm de oven voor op 200 °C Haal met de appelboor het klokhuis uit de appels. Snijd de appels in dunne plakken, leg ze op het bladerdeeg en snijd het deeg circa een halve centimeter rond de appel uit. Leg de rondjes bladerdeeg met appel op de bakplaat. Bestrijk ze dun met het losgeklopte ei en bestrooi ze met suiker. Bak de minitaartjes in 20-25 minuten gaar en goudbruin in de oven. Als de taartjes te snel verkleuren, zet u de oventemperatuur terug naar 180 °C.
- algemeenRietsuiker heeft een licht gekaramelliseerde smaak. U kunt het verder gebruiken als gewone suiker.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Appel-bladerdeegtaartjes
8 personen
235 kcal
15 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C Haal met de appelboor het klokhuis uit de appels. Snijd de appels in dunne plakken, leg ze op het bladerdeeg en snijd het deeg circa een halve centimeter rond de appel uit. Leg de rondjes bladerdeeg met appel op de bakplaat. Bestrijk ze dun met het losgeklopte ei en bestrooi ze met suiker. Bak de minitaartjes in 20-25 minuten gaar en goudbruin in de oven. Als de taartjes te snel verkleuren, zet u de oventemperatuur terug naar 180 °C.
algemeen:Rietsuiker heeft een licht gekaramelliseerde smaak. U kunt het verder gebruiken als gewone suiker.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
2 stevige appels
1 pak bladerdeeg
1 ei
2 eetlepels rietsuiker
Dit heb je nodig
appelboor
bakplaat, bekleed met bakpapier