Kook de eieren in een kleine pan in 7 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en laat even afkoelen. Snijd de eieren in dunne plakken. Snijd de helft van de muntblaadjes zeer fijn. Maak in een vijzel of met de staafmixer een dressing van de fijngesneden munt, de mayonaise, het citroensap en 1 el water. Breng op smaak met peper en zout. Haal de slabladeren los en was ze. Doe de blaadjes sla en de rest van de blaadjes munt in een schaal. Leg de plakjes ei erop en bestrooi met de croutons. Serveer met de muntmayonaise.
- algemeenZelf croutons maken: roer 1 uitgeperst teentje knoflook door 2 el olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Snijd 2 (oude) boterhammen in blokjes, schep om met de olie en bak in een antiaanbakpan bruin en krokant.
Vijzelen
Instructievideo - 01:06 min.
Kropsla met muntmayonaise en ei
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_005277_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
4 personen
135 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de eieren in een kleine pan in 7 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en laat even afkoelen. Snijd de eieren in dunne plakken. Snijd de helft van de muntblaadjes zeer fijn. Maak in een vijzel of met de staafmixer een dressing van de fijngesneden munt, de mayonaise, het citroensap en 1 el water. Breng op smaak met peper en zout. Haal de slabladeren los en was ze. Doe de blaadjes sla en de rest van de blaadjes munt in een schaal. Leg de plakjes ei erop en bestrooi met de croutons. Serveer met de muntmayonaise.
algemeen:Zelf croutons maken: roer 1 uitgeperst teentje knoflook door 2 el olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Snijd 2 (oude) boterhammen in blokjes, schep om met de olie en bak in een antiaanbakpan bruin en krokant.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 eieren
1 bakje verse munt
3 el mayonaise
1 el citroensap
1 kropsla
2 el knoflookcroutons
Dit heb je nodig
vijzel of staafmixer