Snijd 2 hardgekookte eieren in blokjes. Bak 125 g spekreepjes zachtjes knapperig bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier, bewaar het spekvet. Rasp de schil van een 1/2 schoongeboende citroen en pers de vrucht uit. Klop in een wijde schaal het sap met de rasp, het spekvet en 5 el mayonaise tot een dressing, breng met zout en peper op smaak. Was en droog de bladeren van 1 grote krop sla en scheur in stukken. Meng de dressing door de sla. Bestrooi met spekjes en ei.
- algemeenDit gerecht is lekker bij Varkensvlees in honing-sinaasappelmarinade. Zie recept elders op ah.nl
Kropsla met ei en spekjes
bijgerecht
4 personen
285 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd 2 hardgekookte eieren in blokjes. Bak 125 g spekreepjes zachtjes knapperig bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier, bewaar het spekvet. Rasp de schil van een 1/2 schoongeboende citroen en pers de vrucht uit. Klop in een wijde schaal het sap met de rasp, het spekvet en 5 el mayonaise tot een dressing, breng met zout en peper op smaak. Was en droog de bladeren van 1 grote krop sla en scheur in stukken. Meng de dressing door de sla. Bestrooi met spekjes en ei.
algemeen:Dit gerecht is lekker bij Varkensvlees in honing-sinaasappelmarinade. Zie recept elders op ah.nl
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
2 eieren
125 g spekreepjes
½ citroen
5 eetlepels mayonaise
1 grote kropsla
Dit heb je nodig
keukenpapier