Kropsla met ei en spekjes

285 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd 2 hardgekookte eieren in blokjes. Bak 125 g spekreepjes zachtjes knapperig bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier, bewaar het spekvet. Rasp de schil van een 1/2 schoongeboende citroen en pers de vrucht uit. Klop in een wijde schaal het sap met de rasp, het spekvet en 5 el mayonaise tot een dressing, breng met zout en peper op smaak. Was en droog de bladeren van 1 grote krop sla en scheur in stukken. Meng de dressing door de sla. Bestrooi met spekjes en ei.

  • algemeenDit gerecht is lekker bij Varkensvlees in honing-sinaasappelmarinade. Zie recept elders op ah.nl

Kropsla met ei en spekjes

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig