Maaltijdsoep met vier soorten ui

595 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 5 min. wachten

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Zoete ui, rode ui en sjalot pellen en in ringen snijden. Bosui schoonmaken en in ringetjes snijden. In grote pan olie verhitten en zoete ui, rode ui en sjalot in ca. 8 min. goudbruin bakken. Inhoud van pot Basis voor uiensoep en 3 potten water toevoegen. Aan de kook brengen en met deksel schuin op pan ca. 15 min. zachtjes laten doorkoken. Intussen grill voorverwarmen op hoogste stand. Stokbrood in plakjes snijden. Kaas verkruimelen boven kom en met 2 el water losroeren. Kaas over plakjes stokbrood verdelen, broodjes naast elkaar op rooster leggen en onder grill zetten tot kaas gesmolten is. Hamblokjes, mosterd en bosui door soep roeren en goed doorwarmen (niet laten koken). Zout en peper naar smaak toevoegen. Soep over 4 borden verdelen en serveren met stokbrood met kaas.

Gerelateerde recepten

Maaltijdsoep met vier soorten ui

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig