Zoete pompoen met rozemarijn

140 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 55 min. wachten

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pompoen in blokjes (de schil mag eraan blijven zitten, boen hem dan eerst goed schoon). Schep in een kom de pompoen met de olie om. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en meng ze met de pompoen. Verdeel de pompoenblokjes over de bakplaat en bestrooi ze met zout en (versgemalen) peper naar smaak. Schuif de bakplaat in de oven en bak de pompoen in 40 minuten gaar en krokant. Je kunt de pompoenblokjes meteen serveren of laten afkoelen tot kamertemperatuur. Schep de pompoenblokjes op 4 borden en leg er een pluk rucola op. Bestrooi met de walnoten. Lekker met risotto.

  • algemeenExtra lekker: druppel vlak voor het serveren wat walnootolie over het gerecht.

Zoete pompoen met rozemarijn

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig