Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pompoen in blokjes (de schil mag eraan blijven zitten, boen hem dan eerst goed schoon). Schep in een kom de pompoen met de olie om. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en meng ze met de pompoen. Verdeel de pompoenblokjes over de bakplaat en bestrooi ze met zout en (versgemalen) peper naar smaak. Schuif de bakplaat in de oven en bak de pompoen in 40 minuten gaar en krokant. Je kunt de pompoenblokjes meteen serveren of laten afkoelen tot kamertemperatuur. Schep de pompoenblokjes op 4 borden en leg er een pluk rucola op. Bestrooi met de walnoten. Lekker met risotto.
Zoete pompoen met rozemarijn
- algemeenExtra lekker: druppel vlak voor het serveren wat walnootolie over het gerecht.
Zoete pompoen met rozemarijn
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_005370_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
140 kcal
15 min. bereiden
55 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pompoen in blokjes (de schil mag eraan blijven zitten, boen hem dan eerst goed schoon). Schep in een kom de pompoen met de olie om. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en meng ze met de pompoen. Verdeel de pompoenblokjes over de bakplaat en bestrooi ze met zout en (versgemalen) peper naar smaak. Schuif de bakplaat in de oven en bak de pompoen in 40 minuten gaar en krokant. Je kunt de pompoenblokjes meteen serveren of laten afkoelen tot kamertemperatuur. Schep de pompoenblokjes op 4 borden en leg er een pluk rucola op. Bestrooi met de walnoten. Lekker met risotto.
algemeen:Extra lekker: druppel vlak voor het serveren wat walnootolie over het gerecht.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 pompoen
1 eetlepel olijfolie
2 takjes rozemarijn
25 g rucola
1 eetlepel walnoten
Dit heb je nodig
bakplaat, bekleed met bakpapier