Snijd de krieltjes in de lengte in vieren en kook ze in ruim water met wat zout in 8-10 minuten beetgaar. Laat de aardappeltjes in een vergiet uitlekken. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp de oranje schil er dun af. Pers de sinaasappel en de citroen uit. Klop in een grote schaal het sap met de sinaasappelrasp en de olijfolie tot een dressing. Roer de kappertjes en bosuitjes erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de warme aardappeltjes met de olijven door de salade. Laat de salade minstens 1 uur staan - liever 2-3 uur op een koele plek - zodat de smaken goed kunnen intrekken. Schep vlak voor het serveren de rucola door de salade.
Aardappelsalade met rucola en olijven
Aardappelsalade met rucola en olijven
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_005347_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
12 personen
275 kcal
30 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Snijd de krieltjes in de lengte in vieren en kook ze in ruim water met wat zout in 8-10 minuten beetgaar. Laat de aardappeltjes in een vergiet uitlekken. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp de oranje schil er dun af. Pers de sinaasappel en de citroen uit. Klop in een grote schaal het sap met de sinaasappelrasp en de olijfolie tot een dressing. Roer de kappertjes en bosuitjes erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de warme aardappeltjes met de olijven door de salade. Laat de salade minstens 1 uur staan - liever 2-3 uur op een koele plek - zodat de smaken goed kunnen intrekken. Schep vlak voor het serveren de rucola door de salade.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 12 personen)
1 kg krielaardappeltjes in de schil
1 sinaasappel
½ citroen
150 ml olijfolie extra vierge
3 eetlepels kappertjes
1 zakje bosuitjes
0 peper
1 potje olijven
2 zakken rucola