Rijst koken volgens aanwijzingen op verpakking. Paprika's schoonmaken en in blokjes snijden. Pan met water en snuf zout opzetten en bloemkool- en broccoliroosjes toevoegen. Roosjes in 6-8 min. gaar-koken en afgieten. Intussen 2 el olie verhitten in braadpan en paprikablokjes 4-5 min. roerbakken. Chinese saus toevoegen en het geheel nog 5 min. op laag vuur verwarmen. In koekenpan overige olie verhitten en kibbeling knapperig bakken. Kibbeling, rijst en bloemkool- en broccoliroosjes op bord leggen en zoetzure saus verdelen over rijst.
Kibbeling in zoetzure saus met rijst
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_013981_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
685 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Rijst koken volgens aanwijzingen op verpakking. Paprika's schoonmaken en in blokjes snijden. Pan met water en snuf zout opzetten en bloemkool- en broccoliroosjes toevoegen. Roosjes in 6-8 min. gaar-koken en afgieten. Intussen 2 el olie verhitten in braadpan en paprikablokjes 4-5 min. roerbakken. Chinese saus toevoegen en het geheel nog 5 min. op laag vuur verwarmen. In koekenpan overige olie verhitten en kibbeling knapperig bakken. Kibbeling, rijst en bloemkool- en broccoliroosjes op bord leggen en zoetzure saus verdelen over rijst.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g rijst
1 zak driekleuren paprika
1 zak bloemkool-broccoli
4 el olie
1 pot roerbaksaus
1 schaal kibbeling