Stoofpeertjes met hangop

Onweerstaanbaar die kruidige zoete geur van pruttelende peertjes. Met de uitgelekte yoghurt een ouderwets lekker toetje.

390 kcal

(Voedingswaarden)

1 uur bereiden / 2 uur wachten

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Bekleed een vergiet met een schone theedoek en laat de yoghurt in 2-3 uur uitlekken.

  2. Schil de peertjes, halveer ze en snijd de klokhuizen eruit. Breng in een pan het bessensap met de suiker aan de kook, laat al roerend de suiker oplossen. Leg de peertjes in het kokende sap en leg het kaneelstokje met de kruidnagels en de gemberplakjes ertussen. Kook de peertjes zonder deksel in 45-60 min. zachtjes gaar.

  3. Neem de peertjes met een schuimspaan uit het vocht en verdeel ze over schaaltjes. Laat het vocht op hoog vuur inkoken tot een mooie siroop. Schep op de peertjes een flinke lepel hangop (uitgelekte yoghurt) en schenk hier wat van de siroop over.

  • Stoofperen bereiden

    Instructievideo - 02:01 min.

Stoofpeertjes met hangop

Onweerstaanbaar die kruidige zoete geur van pruttelende peertjes. Met de uitgelekte yoghurt een ouderwets lekker toetje.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig