Schil de peren met een dunschiller. Laat het steeltje eraan zitten.
Breng de peren met de wijn en suiker aan de kook. Voeg de kruidnagels en het kaneelstokje toe. Boen de sinaasappel schoon. Schil met een scherp mesje of dunschiller of rasp de helft van de oranje schil van de sinaasappel. Voeg toe.
Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 45 min. koken. Laat afkoelen in het kookvocht.
Stoofperen in witte wijn met kruidnagel
Van de kruidige kaneel en kruidnagel krijgen we het lekker warm.
Stoofperen in witte wijn met kruidnagel
Van de kruidige kaneel en kruidnagel krijgen we het lekker warm.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD123735_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
6 personen
200 kcal
1 uur 5 min. bereiden
Aan de slag
Schil de peren met een dunschiller. Laat het steeltje eraan zitten.
Breng de peren met de wijn en suiker aan de kook. Voeg de kruidnagels en het kaneelstokje toe. Boen de sinaasappel schoon. Schil met een scherp mesje of dunschiller of rasp de helft van de oranje schil van de sinaasappel. Voeg toe.
Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 45 min. koken. Laat afkoelen in het kookvocht.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
1 kg Gieser Wildeman stoofpeer
750 ml droge witte wijn
100 g fijne kristalsuiker
10 kruidnagels
1 kaneelstokje
1 sinaasappel
Dit heb je nodig
dunschiller