Steek in de mozzarellabolletjes een amandel. Maal het snee brood of stokbrood in de keukenmachine fijn met wat peterselie, basilicum en zout naar smaak. Bestrooi de mozzarellabolletjes met zout en (versgemalen) peper. Haal de bolletjes achtereenvolgens door wat bloem, losgeklopt ei en tot slot door het kruidenbroodkruim. Verwarm frituurolie voor op 180 °C. Frituur de bolletjes in 2-3 min. goudbruin en krokant. Serveer direct.
Gefrituurde mozzarella met amandel
20 min. bereiden
8 ingrediënten
Gefrituurde mozzarella met amandel
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_005475_220x162_JPG.jpg)
12 porties
20 min. bereiden
Aan de slag
Steek in de mozzarellabolletjes een amandel. Maal het snee brood of stokbrood in de keukenmachine fijn met wat peterselie, basilicum en zout naar smaak. Bestrooi de mozzarellabolletjes met zout en (versgemalen) peper. Haal de bolletjes achtereenvolgens door wat bloem, losgeklopt ei en tot slot door het kruidenbroodkruim. Verwarm frituurolie voor op 180 °C. Frituur de bolletjes in 2-3 min. goudbruin en krokant. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
12 mozzarellabolletjes
12 amandelen
1 sneetje witbrood
0 verse peterselie
0 verse basilicum
0 bloem
1 ei
0 olie om te frituren