Kruidige hummus

Arabische dip voor bij de borrel. Ook lekker op brood met avocado of tomaat.

115 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 2 min. goudbruin. Halveer de knoflook. Pureer in de keukenmachine de kikkererwten met 2-3 el vocht uit het blikje, het sesamzaad, de knoflook, yoghurt en 1 el olie tot een gladde crème.

  2. Voeg het citroensap toe en pureer nogmaals kort. Breng de hummus op smaak met de suiker, cayennepeper, peper en zout.

  3. Schep over in een ondiepe kom en vorm met een theelepel een spiraal. Bedruppel met de rest van de olie en bestrooi met de paprikapoeder. Snijd de peterselie fijn en strooi over de hummus.

  • combinatietip Lekker met (geroosterde) driehoekjes pitabrood.
  • Hummus

    Instructievideo - 02:01 min.

  • Noten, zaden en pitten roosteren

    Instructievideo - 01:19 min.

Kruidige hummus

Arabische dip voor bij de borrel. Ook lekker op brood met avocado of tomaat.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig