Tonijnsteak ontdooien, droogdeppen en inwrijven met versgemalen peper. Grote stukken in lengte doormidden snijden tot brede repen. Repen tonijn omwikkelen met 2-3 plakjes ontbijtspek per reep. Sperziebonen gaarkoken volgens aanwijzingen op verpakking. Intussen in koekenpan olijfolie verhitten en aardappelpartjes op matige temperatuur in 8-10 min. bruin en gaar bakken. Grillplaat verhitten en tonijn-steaks met spek in ca. 2 min. per kant knapperig van buiten en nog iets rosé vanbinnen bakken. Tonijn met gebakken aardappeltjes en sperziebonen serveren.
Tonijn met Toscaanse aardappelpartjes
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_014041_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
680 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Tonijnsteak ontdooien, droogdeppen en inwrijven met versgemalen peper. Grote stukken in lengte doormidden snijden tot brede repen. Repen tonijn omwikkelen met 2-3 plakjes ontbijtspek per reep. Sperziebonen gaarkoken volgens aanwijzingen op verpakking. Intussen in koekenpan olijfolie verhitten en aardappelpartjes op matige temperatuur in 8-10 min. bruin en gaar bakken. Grillplaat verhitten en tonijn-steaks met spek in ca. 2 min. per kant knapperig van buiten en nog iets rosé vanbinnen bakken. Tonijn met gebakken aardappeltjes en sperziebonen serveren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 pakken tonijnsteak
1 pak ontbijtspek
1 zak gebroken sperziebonen
4 eetlepels olijfolie
1 pak aardappelpartjes
Dit heb je nodig
keukenpapier
grillplaat