Kook de aardappelen in een pan met een laagje water en zout in ca. 20 min. gaar. Snipper ondertussen de ui en snijd de knfollok fijn. Halveer de spruiten. Snijd de kalkoenfilet in stukjes. Maak de mix Hollands pannetje aan met koud water en roer goed door.
Verhit de margarine in een braadpan en bak hierin de kalkoen rondom lichtbruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak ca. 3 min. mee. Voeg de spruiten en de mix toe aan het vlees en breng aan de kook. Laat met de deksel schuin op de pan ca. 15 min. sudderen, schep af en toe om.
Bak ondertussen de spekjes in een droge koekenpan met antiaanbaklaag uit. Stamp de aardappelen met de melk tot puree en breng op smaak met peper. Verdeel het Hollands pannetje en puree over de borden en bestrooi met de spekjes.
Hollands pannetje met spruiten en spekjes
Herfstig stoofpotje met spruiten en fluweelzachte aardappelpuree.
Pureren
Instructievideo - 00:51 min.
Hollands pannetje met spruiten en spekjes
Herfstig stoofpotje met spruiten en fluweelzachte aardappelpuree.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_014067_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
560 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de aardappelen in een pan met een laagje water en zout in ca. 20 min. gaar. Snipper ondertussen de ui en snijd de knfollok fijn. Halveer de spruiten. Snijd de kalkoenfilet in stukjes. Maak de mix Hollands pannetje aan met koud water en roer goed door.
Verhit de margarine in een braadpan en bak hierin de kalkoen rondom lichtbruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak ca. 3 min. mee. Voeg de spruiten en de mix toe aan het vlees en breng aan de kook. Laat met de deksel schuin op de pan ca. 15 min. sudderen, schep af en toe om.
Bak ondertussen de spekjes in een droge koekenpan met antiaanbaklaag uit. Stamp de aardappelen met de melk tot puree en breng op smaak met peper. Verdeel het Hollands pannetje en puree over de borden en bestrooi met de spekjes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
800 g kruimige aardappelen
2 zoete uien
1 teen knoflook
700 g spruitjes
270 g kalkoenfilet
400 ml kraanwater
72 g mix voor Hollands pannetje sperziebonen
2 el vloeibare margarine
125 g magere spekreepjes
100 ml halfvolle melk
Dit heb je nodig
pureestamper