Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Snijd de courgette in blokjes (brunoise). Haal het vel van de braadworsten. Doe het worstvlees in een kom en kneed met de helft van de peterselie. Draai balletjes van het gehakt ter grootte van een knikker.
Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui. Bak de courgette 2 min. mee. Laat ondertussen de paprika uitlekken in een zeef.
Voeg de tomatenblokjes, paprika en het bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur doorkoken. Neem van het vuur. Pureer de soep met een staafmixer. Zet de pan weer op het vuur. Voeg het water toe, doe de gehaktballetjes erbij en laat 10 min. op laag vuur koken.
Breng op smaak met peper en eventueel zout en garneer met de rest van de peterselie.
Paprika-tomatensoep met peterselie-gehaktballetjes
Dagje lekker slank en toch het gevoel hebben dat je echt iets gegeten hebt. Met deze rijkgevulde soep heb je het allebei.
Paprika-tomatensoep
Instructievideo - 03:09 min.
Paprika-tomatensoep met peterselie-gehaktballetjes
Dagje lekker slank en toch het gevoel hebben dat je echt iets gegeten hebt. Met deze rijkgevulde soep heb je het allebei.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_060009_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
4 personen
410 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Snijd de courgette in blokjes (brunoise). Haal het vel van de braadworsten. Doe het worstvlees in een kom en kneed met de helft van de peterselie. Draai balletjes van het gehakt ter grootte van een knikker.
Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui. Bak de courgette 2 min. mee. Laat ondertussen de paprika uitlekken in een zeef.
Voeg de tomatenblokjes, paprika en het bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur doorkoken. Neem van het vuur. Pureer de soep met een staafmixer. Zet de pan weer op het vuur. Voeg het water toe, doe de gehaktballetjes erbij en laat 10 min. op laag vuur koken.
Breng op smaak met peper en eventueel zout en garneer met de rest van de peterselie.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 ui
20 g verse platte peterselie
1 courgette
4 braadworsten
1 el traditionele olijfolie
295 g gegrilde rode paprika's
800 g tomatenblokjes
1 kippenbouillontablet
500 ml kraanwater
Dit heb je nodig
staafmixer