Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking (houd 100 ml van het kookvocht achter). Kook de sperziebonen beetgaar in 6 minuten. Giet ze af.
Snijd de runderfiletlapjes elk in 3-4 brede repen. Verhit een wok tot hij gaat walmen, schenk de olie erin en roerbak de ui 2 minuten. Voeg het vlees toe en roerbak 4 minuten op hoog vuur. Voeg de courgette, de sperziebonen, de honing en de ketjap en 100 ml kookwater van de rijst toe. Breng het geheel aan de kook en laat 3 minuten zachtjes koken.
Verdeel de runderfilet met groenten in honing-ketjapsaus over 4 borden en serveer de rijst erbij.
Runderfilet in honing-ketjapsaus
hoofdgerecht
4 personen
547 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking (houd 100 ml van het kookvocht achter). Kook de sperziebonen beetgaar in 6 minuten. Giet ze af.
Snijd de runderfiletlapjes elk in 3-4 brede repen. Verhit een wok tot hij gaat walmen, schenk de olie erin en roerbak de ui 2 minuten. Voeg het vlees toe en roerbak 4 minuten op hoog vuur. Voeg de courgette, de sperziebonen, de honing en de ketjap en 100 ml kookwater van de rijst toe. Breng het geheel aan de kook en laat 3 minuten zachtjes koken.
Verdeel de runderfilet met groenten in honing-ketjapsaus over 4 borden en serveer de rijst erbij.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
350 g rijst
1 zak gebroken sperziebonen
1 schaal runder
2 eetlepels olie
2 uien
1 courgette
2 eetlepels honing
4 eetlepels ketjap manis