Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de kipsaucijzen in 5 min. rondom bruin. Neem het vlees uit de pan. Bak de paprika 3 min. in dezelfde pan. Voeg de tomatenpuree, ketjap en 150 ml water toe. Leg de kipsaucijzen terug in de pan en stoof ze met de deksel op de pan in 10 min. gaar.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en bak de spitskool al omscheppend in 4 min. beetgaar. Voeg de rijst en kurkuma toe en bak nog 2 min. Verdeel over 4 diepe borden en schep de kipsaucijzen met ketjapsaus erbij.
- algemeenVoeg voor mooie gele rijst 1 el kurkuma toe aan het kookwater van de rijst.
Kipsaucijzen in ketjapsaus
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_007691_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
645 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de kipsaucijzen in 5 min. rondom bruin. Neem het vlees uit de pan. Bak de paprika 3 min. in dezelfde pan. Voeg de tomatenpuree, ketjap en 150 ml water toe. Leg de kipsaucijzen terug in de pan en stoof ze met de deksel op de pan in 10 min. gaar.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en bak de spitskool al omscheppend in 4 min. beetgaar. Voeg de rijst en kurkuma toe en bak nog 2 min. Verdeel over 4 diepe borden en schep de kipsaucijzen met ketjapsaus erbij.
algemeen:Voeg voor mooie gele rijst 1 el kurkuma toe aan het kookwater van de rijst.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g witte rijst
4 el zonnebloemolie
1 schaal kipsaucijzen
1 rode paprika
1 blikje tomatenpuree
75 ml ketjap
1 spitskool
1 el gemalen kurkuma