Kook de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen in een wok de olie en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg de paprika en het kerriepoeder toe en roerbak 1 min. Schep de spitskool erbij en roerbak nog 5 min. Schenk het ananassap, de stukjes ananas en de hamblokjes erbij en stoof de kool in ca. 10 min. gaar. Giet de aardappelen af en stamp ze tot een grove puree. Schep het spitskoolmengsel met de ham- en ananasblokjes erdoorheen. Verdeel de stamppot over 4 borden.
- algemeenU kunt de spitskoolstamppot de dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm langzaam in de hapjespan.
Spitskoolstamppotje met ham en ananas
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_014130_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
415 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen in een wok de olie en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg de paprika en het kerriepoeder toe en roerbak 1 min. Schep de spitskool erbij en roerbak nog 5 min. Schenk het ananassap, de stukjes ananas en de hamblokjes erbij en stoof de kool in ca. 10 min. gaar. Giet de aardappelen af en stamp ze tot een grove puree. Schep het spitskoolmengsel met de ham- en ananasblokjes erdoorheen. Verdeel de stamppot over 4 borden.
algemeen:U kunt de spitskoolstamppot de dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm langzaam in de hapjespan.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 zakken geschilde kruimige kookaardappelen
2 el olie
1 ui
1 rode paprika
2 el kerriepoeder
2 zakken gesneden spitskool
1 blik ananasschijven
1 duopakje hamblokjes
Dit heb je nodig
pureestamper