Snijd de roosjes van de broccoli. Schil de stronk en snijd hem in blokjes. Kook de broccoli in 3-4 minuten beetgaar. Rasp de gele schil van de citroen fijn en pers de vrucht uit
Snijd de knoflook in plakjes. Verwarm de olijfolie in een steelpan en fruit 2 tenen knoflook in plakjes met de citroenrasp en versgemalen zwarte peper 2 min. Giet de broccoli af, schep de knoflook-citroenolie er voorzichtig door en druppel er wat citroensap over.
Broccoli met citroen en knoflook
De kruidig-frisse olie geeft de broccoli een smaakboost.
Broccoli met citroen en knoflook
De kruidig-frisse olie geeft de broccoli een smaakboost.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_005812_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
135 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de roosjes van de broccoli. Schil de stronk en snijd hem in blokjes. Kook de broccoli in 3-4 minuten beetgaar. Rasp de gele schil van de citroen fijn en pers de vrucht uit
Snijd de knoflook in plakjes. Verwarm de olijfolie in een steelpan en fruit 2 tenen knoflook in plakjes met de citroenrasp en versgemalen zwarte peper 2 min. Giet de broccoli af, schep de knoflook-citroenolie er voorzichtig door en druppel er wat citroensap over.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
600 g koelverse broccoli's
½ citroen
2 tenen knoflook
3 el traditionele olijfolie