Kook de aardappelen in weinig water met wat zout gaar in 25 minuten.
Wrijf de kipdrumsticks in met zout en peper. Verhit de margarine in een braadpan, leg de drumsticks erin met de ui en knoflook en bak de kip rondom bruin in 10 minuten. Voeg de tomaatblokjes, tuinerwten en worteltjes en 150 ml (heet) water toe, leg de deksel op de pan en stoof het gerecht nog 15 minuten.
Neem de pan van het vuur en roer de peterselie erdoor. Serveer de stoofpot met de aardappelen.
- algemeenDe drumsticks zijn gaar als het vlees gemakkelijk loslaat van het botje.
Gestoofde kip met tuinerwten en worteltjes
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_014181_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
445 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de aardappelen in weinig water met wat zout gaar in 25 minuten.
Wrijf de kipdrumsticks in met zout en peper. Verhit de margarine in een braadpan, leg de drumsticks erin met de ui en knoflook en bak de kip rondom bruin in 10 minuten. Voeg de tomaatblokjes, tuinerwten en worteltjes en 150 ml (heet) water toe, leg de deksel op de pan en stoof het gerecht nog 15 minuten.
Neem de pan van het vuur en roer de peterselie erdoor. Serveer de stoofpot met de aardappelen.
algemeen:De drumsticks zijn gaar als het vlees gemakkelijk loslaat van het botje.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg aardappels
1 schaal kipdrumsticks
25 g margarine
3 kleine uien
2 tenen knoflook
1 blik tomatenblokjes
500 g tuinerwten
1 bakje verse peterselie