Laat de mais uitlekken. Giet de makreelfilets af, vang het vocht op, en verdeel de vis in stukjes. Roer een dressing van de mayonaise, mosterd en het makreelvocht en breng op smaak met peper en zout.
Maak de paprika schoon en snijd in dunne reepjes. Snijd de komkommer in reepjes en de bosui in ringetjes. Meng de paprika, komkommer, bosui en veldsla met de mais en de dressing en schep voorzichtig de makreel erdoor. Serveer de salade.
- combinatietipStevige trek? Geef er (mais)pistoletjes bij.
Frisse salade met makreel
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_014171_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
480 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Laat de mais uitlekken. Giet de makreelfilets af, vang het vocht op, en verdeel de vis in stukjes. Roer een dressing van de mayonaise, mosterd en het makreelvocht en breng op smaak met peper en zout.
Maak de paprika schoon en snijd in dunne reepjes. Snijd de komkommer in reepjes en de bosui in ringetjes. Meng de paprika, komkommer, bosui en veldsla met de mais en de dressing en schep voorzichtig de makreel erdoor. Serveer de salade.
combinatietip:Stevige trek? Geef er (mais)pistoletjes bij.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g mais in blik
375 g makreelfilets in blik
100 ml mayonaise
1 el Franse mosterd
1 rode paprika
1 komkommer
3 bosuien
75 g veldsla